Over mij

Mijn naam is Viola van de Graef en ik ben geboren in 1980. Ik ben gehuwd en moeder van twee dochters en één stiefdochter.

Ik heb de nodige levenservaring mogen op doen in minder leuke ervaringen en tegenslagen in mijn leven en lichamelijke ziektes. Maar ook de leuke ervaringen, die daaruit weer zijn voortgekomen, in alles is wel iets positiefs te vinden.

Lange tijd heb ik mijn gevoeligheid ervaren als niet zo'n fijne eigenschap van mij. Ik bestempelde mijn gevoeligheid als lastig en werd er onzeker van. Het werkte terughoudend in mijn leven. Wanneer ik ontdekte dat het bij mij anders werkte en ik meer voelde en zag dan andere mensen. Ontdekte ik ook dat sommige lichamelijke klachten niet van mijzelf waren. Ik voelde wat een ander voelde, ook hun emoties.

Later ben ik ook dat alles beter gaan begrijpen, dat wanneer ik bijvoorbeeld plotseling verdrietig ben het niet altijd van mezelf hoeft te zijn. Ik heb geleerd om daar mee om te gaan, om onderscheid te maken in mijn eigen energie en de energie van een ander. Ook leerde ik (binnen de opleiding) hoe ik mijn eigen energie beter kon laten stromen en geaard door het leven te gaan, voor een optimale doorstroming in het hele lichaam (hierdoor verminderden mijn lichamelijke klachten/blokkades).

Ik wist al dat ik met mijn handen pijn en klachten kon weghalen bij mensen, door energie door te geven. Maar ik deed daar eigenlijk niet zoveel mee. Tot de juiste tijd en ruimte zich aanbood en een tip over de opleiding tot natuurgeneeskundige therapeut. Ik hoefde niet lang na te denken, waarom niet een kwaliteit daarvan maken van iets wat toch al duidelijk aanwezig is, mijn gevoeligheid. Daarmee ook hetgeen wat ik graag doe namelijk mensen helpen, maar dan ook professioneel. Hiervoor heb ik de opleiding paranormale therapeut gedaan. Een vierjarige HBO opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland de ANZN. Binnen deze opleiding viel alles op zijn plek en begreep ook steeds meer wat nu eigenlijk mijn roeping is. Namelijk andere mensen helpen en een professionele praktijk in natuurgeneeskunde gaan beginnen. Geen moment heb ik hieraan getwijfeld, het klopt en nog steeds voelt het goed. Het is een passie en een gedrevenheid van mij. Ik heb mooie dingen mogen ervaren. Nog steeds vind ik het elke keer bijzonder om iemand, te mogen behandelen, vooral ook kinderen. Soms is iets kleins al een enorme verbetering, hoe simpel de dingen soms kunnen zijn.